Skip to content
Home » Aurinkosähköpuisto suunnitteilla Linnankoskelle

Aurinkosähköpuisto suunnitteilla Linnankoskelle

Tämä blogi on avattu keskustelulle koskien suunnitteilla olevaa aurinkosähköpuistoa Linnankoskelle, niin sanotuille Miikin pelloille Vuoksen varrelle, jossa kanta-ja jakeluverkko ovat helposti saatavilla.

Suomalainen energiamarkkina on nyt vahvassa murroksessa ja tämä aurinkopuistohanke tukee erinomaisesti huoltovarmuutta ja energiaomavaraisuutta sekä korvaa tuulivoiman tuotantoa tasapainottaen sähköverkon tuotantovaihteluja. Toteutuessaan se takaa edullista sähköä Imatralaisille kuluttajille kuin myös muille kansalaisille.

Aurinkosähkövoimalan suunnittelussa hyödynnettäisiin uusinta aurinkosähköteknologiaa ja sen koko olisi jopa noin 40 MWp.  Puisto olisi toteutuessaan Suomen suurin aurinkosähkövoimala.

Aurinkoenergia ei ratkaise koko vuoden jaksolla energiantuotantotarvetta, mutta sen tuotantoprofiili sopii hyvin päivän aikana tapahtuvan kulutuksen tuottajaksi maaliskuulta lokakuun loppuun.

Hankkeen elinkaarellisia ympäristövaikutuksia ovat noin 160 000 tonnia vähentyneet CO2 päästöt, jotka vastaavat noin 6,8 miljardin kilometrin  sähköautolla ajettua matkaa tai noin 410 000 kerrostaloasunnon vuosittaista kulutusta.

Toteutuessaan hankkeen työllistysvaikutus on merkittävä, jopa noin 170 henkilötyövuotta vuosittaisine huoltotöineen hankkeen 30 vuoden käyttöajalla.

Uusiutuvan energian investoinnin ovat pitkään painottuneet muualle Suomessa, aurinkovoima tuo mahdollisuuksia merkittäviin investointeihin myös Etelä-Karjalassa.

Projektin aikana pyrimme ehdottomasti ottamaan huomioon sidosryhmien tarpeet hankkeen suunnittelussa. Ja myös tiedottamaan täällä verkkosivuillamme mahdollisimman tarkkaan, miten hanke etenee.

Liikenne ja erityisesti raskas liikenne aurinkosähköpuiston alueelle pyritään järjestämään Pietarintien suunnasta sekä rakennusaikana että myöhemmin. Aurinkosähköpuistohanke ei saa lisätä liikennettä Vuoksentiellä, jossa se heikentäisi turvallisuutta ja haittaisi asumisviihtyvyyttä ja ulkoilijoita Vuoksen lenkillä.

Toivomme asiallista keskustelua aiheesta.

Huom. Keskustelupalstan ylläpito joutuu lain mukaan tarkistamaan ja hyväksymään kaikki julkaistavat viestit erikseen, jottei asiattomia viestejä tule vahingossakaan julkaistuksi. Viestien julkaisussa voi olla useammankin päivän viive. Vihapuhe on ehdottomasti kielletty.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *